Köp- och leveransvillkor

 

Moms
Moms ingår i priset med f.n. 25%.

 

Prisgaranti

Vår ambition är att erbjuda lägsta pris på våra dragkrokar. Om du hittar en motsvarande dragkrok av samma fabrikat och modell till ett lägre pris så matchar vi det priset. Gäller ej redan beställda varor. Gäller ej tillfälliga reavaror eller tillfälliga erbjudanden hos andra leverantörer. Vår prisgaranti gäller endast i jämförelse med svenska leverantörer. 

 

Betalningsalternativ
 

- Faktura / Klarna
Genom vårt samarbete med Klarna kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura.  Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturaavgift 19kr. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Grundkrav för att få handla mot faktura är:

  • Du har fyllt 18 år

  • Du har en stadigvarande inkomst av tjänst

  • Du har minst 120 000 kr i årsinkomst

  • Du har inga betalningsanmärkningar

  • Du är folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka

 

- Delbetala / Klarna Konto

Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr tillkommer på fakturan.

Exempel: Vid ett köp om 10000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Fast delbetalning från Klarna innebär att du delar upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader (och hos vissa butiker t.o.m. 36 månader). Du vet från början vilken din månadskostnad blir – och du vet när du har betalat klart.

Vid fast delbetalning beräknas räntekostnaden på det totala utestående beloppet, vilket betyder att månadskostnaden blir högre den första månaden och lägre den sista månaden.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.00 – 20.00, fredagar 08.00-18.00 och helger 10.00 – 17.00.

 

Faktura
När du väljer att betala via faktura tilkommer en fakturaavgift om 35kr
. Fakturan skickas när kroken skickas ifrån oss alt. efter att dragkroken är monterad. Betalningsvillkor är 10 dagar. Påminnelseavgift om 60kr. Fakturan skickas till dig via epost om du skriftligen inte har bett oss om att få den med vanlig post. 

 

Leveranstid
Har vi varan i lager så ska den skickas senast dagen efter ifrån oss, har vi varan på centrallager så är leveranstiden 5-7 arb.dagar.

 

Leveranssätt
Vi skickar beställningar med POSTNORD, BRING, UPS och DHL, som privatperson får du din leverans med DHL Servicepoint, du får ett SMS när du kan hämta ut varan. Är du företagare så använder vi främst UPS Paket och varan körs då ut till er.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

 

Frakt
Varje produktgrupp har sin specifika fraktkostnad, denna redovisas i kassan.

 

Reklamation / Garanti
Vi lämnar funktionsgaranti på alla varor enligt svensk konsumentköplag. Garantitiden räknas från kvittots datering. Normalt erbjuder vi 5 års garanti på alla varor med några få undantag. Vi ansvarar inte för fel som uppkommit genom att varan har monterats på ett felaktigt sätt. Varan får ej ha ändrats ifrån sitt ursprungliga utförande. Observera att garantin inte gäller om exempelvis den avtagbara dragkroken lämnas på bilen under onormalt lång tid och som ett resultat av detta rostar i mekaniken eller att man på andra sätt har misskött sin dragkrok. En avtagbar dragkrok skall alltid tas av när den inte används, garantin gäller ej heller om elsatsen blivit felkopplad eller utsatt för yttre åverkan. Kontrollera gärna så att du beställer rätt dragkrok genom att klicka här

När det gäller monteringsmomentet så garanterar vi resultatet av arbetet under 12 månader efter det att uppdraget har avslutats. Vill en konsument åberopa att tjänsten är felaktig bör han så snart som möjligt reklamera felet till verkstaden, dock senast 2 månader efter avslutat arbete. 

 

OBS!!!

VID ETT EVENTUELLT FEL I SAMBAND MED ELLER EFTER DIN DRAGKROKSMONTERING SÅ SKA VI ALLTID KONTAKTAS FÖRST SKRIFTLIGEN VIA MEJL TILL INFO@DRAGKROKSKUNGEN.SE . Dragkrokskungen.se ska alltid ges möjlighet att åtgärda det eventuella felet och ersätter såeledes inga kostnader som uppkommit i samband med att kunden själv har försökt att åtgärda felet såvida så detta inte är överenskommet skriftligen via mejl. Felet skall åtgärdas på den plats eller hos den verkstad där monteringen av dragkroken ursprungligen ägde rum. Vi täcker således inte verkstadskostnader, reservdelskostnader, resor eller liknande utan att vi har gett vårt skriftliga medgivande. Om det visar sig att felet inte har uppkommit i samband med dragkroksmonteringen utan att felet beror andra fel på din bil, ditt släp eller husvagn, så debiterar vi standard timtaxa 1200 SEK per påbörjad timme + eventuell utkörningsavgift á 650:- då monteringen har skett på plats hos kund. Observera att garantin inte följer bilen utan ägaren till bilen. Alltså är det viktigt att du som är ägare till bilen står som beställer av dragkroken, undantag gäller för avtalskunder som bilverkstäder och bilhandlare. Så var noga med att kontrollera så att det verkligen är dragkroken som det är fel på, majoriteten av de få fel som rapporteras in till oss beror på andra saker som inte har med den monterade dragkroken att göra. Observera att Dragkrokskungen inte står för omkostnader i samband med eventuella produktionsfel på dragkroken, förseningar och felbeställningar oavsett om du lagt din order på egen hand eller om vi har gjort det åt dig. 

 

Ångerrätt / Returer
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning
under förutsättning att den returneras i samma skicka som den var i vid leverans till dig.. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid specialbeställda varor) Vi följer Konsumentverkets rekommendationer, se: Konsumentverket.se

Då du som konsument står för transportrisken vid en retur rekommenderar vi dig att packetera varan i ett emballage som gör att den kommer fram till oss i ett i oförändrat skick. Vi ser helst att du skickar tillbaka din vara i samma emballage som den ankom i eller likvärdigt så länge varan är skyddad under transporten.

Avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning kommer att göras till följd av att du hanterat varan mer än nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion.

Det är du som kund som står för returfrakten.

Hur du skickar tillbaka din vara

Kontakta oss via mejl till info@dragkrokskungen.se så skickar vi en retursedel till dig. returfraktsedel som är förbetald och adresserad till Dragkrokskungen. Den skall du klistra på ditt returpaket och lämna in hos närmaste ombud.

OBS! Notera försändelse- ID som står på returfraktsedeln så att du kan följa din retur och kontrollera att den säkert kommer fram till oss. Detta kan du göra via transportörens hemsida.

En retur kan ta upp till 14 dagar att registrera. Vänligen avvakta denna tid och kontakta oss om det har gått längre än 14 dagar efter skickad retur. Ha ditt ordernummer samt kollinummer redo då vi behöver denna information för att kunna söka efter din retur. 

 

Avbokning eller ombokning av monteringstid

Avbokningar görs via epost till info@dragkrokskungen.se Det är viktigt att du hör av dig till oss om du vill avboka eller boka om din tid. 

Avbokningsregler
Sker

  • avbokning en vecka innan är det kostnadsfritt.
  • avbokningen under veckan debiterar vi 400kr.
  • avbokningen 48 eller 24h innan debiterar vi 750kr.
  • ingen avbokning debiterar vi 20%.

 

Ej uthämtade paket
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån.), så fakturerar vi dig 895 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

 

Personuppgiftlagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).


Priser
Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig
information och förbehåller oss rätten att justera priset.

 

SMS Utskick
Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

-----------------------------------------------------------

Uppdaterade villkor enligt GDPR

-----------------------------------------------------------

Dragkrokskungense drivs av Supertrade Sweden AB. Uppgifter som tex personuppgifter eller annan uppgift eller del av handling som kunden lämnar till Supertrade Sweden AB behandlas och lagras i digitalt format. Supertrade Sweden AB ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas i enighet med gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Kundens uppgifter kommer att användas av Supertrade Sweden AB för att möjliggöra och säkerställa fullgörande av Avtalet.

 

Personuppgiftsansvarig:

Supertrade Sweden AB

Kristinebergsvägen 15

30241 Halmstad

 

Kunduppgifter som lagras:

Namn

Adress

E-postadress

Telefonnummer

Köphistorik

Personnummer

Din bils registreringsnummer

 

Vill du veta vilka uppgifter vi lagrat?

Om du blir kund hos oss och ingår ett avtal har du full rätt att en gång per år kostnadsfritt begära ut ett registerutdrag. Ett registerutdrag visar och anger vilken information som finns sparad om dig hos oss. Du begär detta genom att skicka en undertecknad begäran till info@dragkrokskungen.se. Om de uppgifter visar vara felaktiga så ändrar korrigerar vi dessa.

 

Vill du att vi ska ta bort dina uppgifter?

Vill du avregistrera dina kunduppgifter skall du först göra en skriftlig och undertecknad begäran på att få dina kunduppgifter hos Supertrade Sweden AB raderade, med förbehåll för sådana uppgifter som krävs för att Supertrade Sweden AB skall kunna upprätthålla god redovisnings- och bokföringssed.

 

Personuppgifter nödvändiga för dig & din upplevelse

Om du ska handla på Dragkrokskungen.se så behöver du lämna ifrån sig ett antal personuppgifter för att det ska vara möjligt att leverera din beställning. Nedan ser du vilka dessa personuppgifter är:

• Namn

• Adress

• Epost adress

• Telefonnummer

• Din bils registreringsnummer

Dessa uppgifter sparas tillsammans med information om vilka produkter du har köpt i sju (10) år från utgången av det räkenskapsår informationen avser, se bokföringslagen (bokföringslag 1999:1078), därefter raderas informationen.Insamling av våra kunders personuppgifter på  Dragkrokskungen.se sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Nedan kan du se och läsa mer om hur vi samlar in vår information

Dragkrokskungen.se tar mycket allvarligt på sina förpliktelser gentemot kunder som köper dragkrokar online. Detta gäller även hur vi hanterar de upplysningar du ger oss. Dragkrokskungen.se förpliktigar sig till att följa gällande lagar och bestämmelser vad gäller sekretesspolicy. Denna policy beskriver hur Dragkrokskungen.se behandlar de personuppgifter som samlas in på denna hemsida.

 

1. Hur samlar vi in personuppgifter?

Det kostar ingenting att se sig omkring och läsa på vår hemsida. Vi ber dig bara att lämna din e-postadress vid följande tillfällen:

Om du köper något på sidan.

Om du kontaktar oss via mejl eller svarar på ett meddelande.

Om du vill att Dragkrokskungen.se ska skicka mejl om nyheter och exklusiva erbjudanden till din mailadress.

 

Vi samlar bara in personuppgifter (såsom namn och adress) om du samtycker till det.

 

2. Hur använder vi informationen?

För att kunna hantera din beställning, måste vi få tillgång till vissa uppgifter, såsom kreditkortsupplysningar och faktureringsadress. Denna information används bara för att behandla din beställning och för din användning av webbplatsen.

Du bestämmer själv om du vill ge oss tillgång till fler personuppgifter. Vi samlar in personuppgifter för att kunna skicka nyhetsbrev till dig, nyheter och erbjudanden, för att besvara frågor eller svara på kommentarer från dig och för att du ska kunna registrera vissa funktioner på webbplatsen.

Om du lägger en beställning eller genomför köp från Dragkrokskunge.se kan vi dessutom lämna ut dina personuppgifter till följande mottagare inom ramen för hantering av dina beställningar och köp baserat på våra avtalsförpliktelser gentemot dig som laglig grund:

- Logistikföretag och speditörer som hjälper oss med varutransporter så vi kan leverera våra produkter och tjänster till dig. Vi lämnar ut kontaktuppgifter och orderinformation till dessa mottagare.

- Samarbetspartners och leverantörer av betalningslösningar, t.ex. kortinlösande företag, banker, kreditinstitut och andra finansiella aktörer, som ser till att du kan genomföra betalningar och erbjuder dig olika finansieringslösningar. Uppgifterna som lämnas ut är kontaktuppgifter, personnummer och betalningsuppgifter.

- Kreditvärderingsinstitut, kreditupplysningsföretag eller banker som förser oss med underlag för att vi ska kunna säkerställa din betalningsförmåga, t.ex. kreditupplysningar, när du ansöker om kredit inom ramen för hantering av dina beställningar och köp. Den uppgift som lämnas ut är personnummer.

- Företag som tillhandahåller finansiella tjänster såsom reskontra och inkassoverksamhet som säkerställer att Dragkrokskungen.se får betalt för levererade produkter och tjänster inom ramen för hantering av dina beställningar och köp. De av uppgifter som lämnas ut är kontaktuppgifter, personnummer, orderinformation och betalningsuppgifter.

Dragkrokskungen.se kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part.

Om du kontaktar Dragkrokskungen.se via e-post lagras ditt e-post-ärende och kontaktinformation hos oss. Kontaktar du Dragkrokskungen.se via telefon lagras ditt telefonnummer hos oss. Denna information är nödvändig för att vi ska kunna genomföra din förfrågan och ha möjlighet att kontakta dig om det skulle vara nödvändigt med uppföljning.

 

3. Ditt samtycke

Vi kommer att skicka nyhetsbrev till dig om du väljer denna funktion alternativt om du fyller i din mailadress i formuläret för nyhetsbrev.

 

4. Hur gör jag för att få nyhetsbrev?

Du har alltid möjlighet att välja om du vill ha nyhetsbrev från oss. Längst ner på denna sidan kan du tex fylla i din mailadress för detta.

 

5. Vem hanterar dina personuppgifter?

Dragkrokskungen.se administrerar och använder de personuppgifter du anger för att kunna besvara frågor från dig och förbättra och förfina vårt utbud av tjänster så att det passar dina behov.

Utöver detta kommer vi inte att lämna ut dina uppgifter till någon annan utan ditt samtycke, om inte lagen kräver det, eller när du vinner ett pris eller har bett om några konkreta upplysningar.

 

6. Användning av cookies

Dragkrokskungen.se använder så kallade cookies för att ge våra kunder bättre service och se vilka av webbutikens sidor och produkter kunden är mest intresserad av. Detta gör vi för att förbättra kundens upplevelse av webbutiken. En cookie är en samling av data, som en webbplats genom din webbläsare har på din dator och den kan hämtas fram vid ett senare tillfälle. Cookies kan bara läsas av den webbplats de kommer ifrån. Den viktigaste uppgiften för cookies är att identifiera användaren och anpassa hens vistelse på hemsidan. Cookies innehåller inga sådana upplysningar som telefonnummer, e-postadress eller andra kontaktupplysningar, som andra kan använda för att kontakta dig. En cookie är en passiv fil och kan inte sprida datavirus eller andra skadliga program. Du kan ange om du vill att datorn ska ta emot cookies eller ej i dina webbläsarinställningar. Dragkrokskungen.se använder dessutom Googles tjänster "Google Analytics" och "Google Remarketing". Även dessa tjänster använder Cookies.

 

7. Länkar till andra webbplatser

Vår hemsida kan innehålla länkar till andra webbplatser, som vi använder eller vill rekommendera. Vi tar inget ansvar för andra företags webbinnehåll eller deras sekretesspolicy. Om du besöker en annan webbplats, bör du bekanta dig med den aktuella webbplatsens sekretessregler och övriga regler som gäller där.

 

8. Är det något mer jag bör veta?

Utöver vad som nämnts ovan, lämnar Dragkrokskungen.se inga upplysningar till tredje man, såvida inte lagen kräver det.

 

Tvist

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

 

Dragkrok till din bil! Ange ditt regno nedan.

Eller ring oss på 0770 - 11 44 11 så hjälper vi dig!